e s p a c i o - c o a c h i n g

v o o r - e e n - s p r o n g - v o o r w a a r t s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ruimte

 

espacio / ruimte
ruimte-coachingwandel-/hardloop-coaching • grenzen espacio-logo

  • Elk levend wezen heeft zowel letterlijk als figuurlijk ruimte nodig om zich te ontwikkelen.
  • Als jij in je ontwikkeling wordt belemmerd, kan dat komen omdat anderen, of de omstandigheden, jou de ruimte niet geven.
  • Het kan ook zijn dat jij niet ziet dat er wel degelijk ruimte is om verder te groeien, of dat je de mogelijkheden onvoldoende benut.
  • Als coach wil ik je die ruimte laten ontdekken, je stimuleren die ruimte te nemen en er optimaal gebruik van te maken.

De ruimte krijgen betekent: alle mogelijkheden zijn open, je kunt alle kanten op. Dat is prachtig, maar soms ook bedreigend, juist omdat alle mogelijkheden open zijn. Je weet niet waar je naar toe moet, je hebt geen zekerheden, je weet niet wat je tegen zal komen op je weg. Hoe moet je kiezen?
Als coach kan ik je niet alleen helpen om je blik te verruimen, maar ook om je mogelijkheden te ontdekken, om keuzes te maken en nieuwe wegen in te slaan.

ruimte-coaching
De ruimte waarin je bent heeft invloed op je gemoedstoestand en op je functioneren.
Probeer het je maar voor te stellen: je bevindt je

  • in een kleine spreekkamer
  • in een grote zaal
  • in een smalle straat
  • op een plein
  • op een bankje in het bos
  • wandelend op de hei

Voel je het verschil? Ruimtes kunnen een bepaalde sfeer of 'energie' hebben. Als je je daarvoor openstelt voel je de wisselwerking tussen jou en je omgeving. Met ruimte-coaching wil ik je laten ervaren wat die omgeving met je doet, hoe je verschillend kan reageren onder verschillende omstandigheden. Dat kan verfrissend werken als je min of meer bent vastgelopen en als een gesprek binnen vier muren niet tot een doorbraak leidt. Op een inspirerende lokatie kan ik je helpen ruimte te geven aan je gevoel en aan je fantasie, wat kan leiden tot een nieuwe visie op de toekomst.

wandel- en hardloopcoaching in de natuur
De buitenruimte - park, bos of hei - is ook heel geschikt om samen wandelend of joggend problemen te bespreken en nieuwe oplossingen te vinden. De beweging maakt je losser, je zit letterlijk niet vastgebakken aan de situatie die je wil veranderen. De natuur leent zich ook goed voor reflectie.
Nieuwe inzichten komen vanzelf in je op: omdat je de ruimte benut die er is!

grenzen
Elke ruimte- behalve het heelal - is begrensd. Als coach kan ik je helpen je eigen grenzen duidelijk te bepalen. Grenzen kunnen beknellend zijn als ze je te veel beperken. Dan loop je tegen muren aan. Maar grenzen kunnen ook veilig zijn, omdat ze het onbekende, het bedreigende buiten houden. Grenzen kunnen duidelijkheid geven over wat wel en wat niet kan of mag. Ik zeg dan: binnen duidelijke grenzen heb je alle vrijheid! Als coach wil ik je stimuleren alle ruimte te gebruiken die je binnen de bestaande grenzen hebt.

espacio-logoespacio
De afbeelding komt van een duizenden jaren oude rotstekening uit de Khoi-San-cultuur, nomaden in het gebied van het huidige Botswana, Namibië en Zuid-Afrika. Het stelt een jager voor die doelgericht een sprong voorwaarts maakt om zijn prooi te vangen. Symbool voor elk mens dat vol zelfvertrouwen werkt aan zijn of haar toekomst.

MEER INFO

 

erik slagt de la reystraat 44 3851 bh ermelo 06 50677701 skype: erik.slagt info@espacio-coaching.nl contact

 
 

 

 

 

 


 

eXTReMe Tracker