e s p a c i o - c o a c h i n g

v o o r - e e n - s p r o n g - v o o r w a a r t s

 

Ermelo's Weekblad

Erik Slagt houdt op zaterdag 4 november twee sessies speed-coaching' bij boekhandel Riemer & Walinga aan de Stationsstraat 131. Als coach spoort Slagt mensen aan om zaken nét even anders aan te pakken, onder het motto: 'Er is altijd meer ruimte dan je denkt'.
Erik Slagt houdt op zaterdag 4 november twee sessies speed-coaching' bij boekhandel Riemer & Walinga aan de Stationsstraat 131. Als coach spoort Slagt mensen aan om zaken nét even anders aan te pakken, onder het motto: 'Er is altijd meer ruimte dan je denkt'.

Wie laat zich aan de staart trekken?
wo 1 nov 2017, 9:28

Prikkelend en een beetje uitdagend. Dat is de manier waarop Erik Slagt als coach mensen aanspoort om zaken nét even anders aan te pakken, onder het motto: 'Er is altijd meer ruimte dan je denkt'. Nieuwsgierig? Op zaterdag 4 november houdt Erik twee sessies 'speed-coaching' bij boekhandel Riemer & Walinga aan de Stationsstraat 131. De eerste van 10.00 tot 12.00 uur en de tweede van 14.00 tot 16.00 uur.

Ermelo - Erik presenteert tevens twee nieuwe bundels ter gelegenheid van 10 jaar escpacio-coaching: Speelruimte en Adviezen opvolgen? Niet doen! Het Ermelo's Weekblad nam vast een voorproefje.

'Erik, de blaadjes vallen. Ofwel de herfst is ingetreden en de winter staat voor de deur. Bij het idee alleen al van maanden van donkere, sombere en koude dagen in het vooruitzicht zou je je toch het liefst onder de dekens willen verstoppen, en ergens in maart weer tevoorschijn komen?!'. De wisselingen van de seizoenen ziet Erik als een fenomeen dat je niet kan tegenhouden. In die zin schaart hij het onder de Cirkel van Betrokkenheid rond een mens waarin alles wel zit waar die om geeft, maar geen invloed op heeft. "Je kunt je er wel over op blijven winden, maar het is verloren energie. Stop daarmee en kijk binnen de Cirkel van Invloed rond je, wat je er wel aan kunt doen."

Erik maakt graag onderscheid in wat iemand niet kan veranderen en wat wél. Tegen deze achtergrond mag hij mensen nog wel eens provoceren om ze daadwerkelijk in beweging te krijgen. "De meeste mensen zijn een beetje koppig, wat te maken heeft met de angst voor verandering. Veranderen is ook een beetje eng en roept weerstand op. Een ezel echter", maakt hij grijnzend de vergelijking die de basis vormt voor provocatief coachen, "krijg je niet in beweging door hem aan zijn halsband te trekken. Als je wilt dat de ezel vooruit gaat, trek hem dan aan zijn staart."

Veranderen en daar uiteindelijk je voordeel mee doen is niet makkelijk, erkent Erik. "Vaak is het juist moeilijk, maar het kan wel", klom hij indertijd zelf uit een diep ravijn als gevolg van een burn-out. "De val was hard en diep. Het heeft me echter wel alle tijd gegeven om mijn 'misstappen' te overdenken en me op het pad van coaching gebracht. Waarbij ik geleerd heb dat het onnodig is om te denken dat er geen uitweg is. Natuurlijk zijn er dingen waar ik mezelf nog steeds aan stoot. Ik heb echter ook geleerd iets eerder te denken daar geen energie aan te verspillen, maar juist mezelf de ruimte te geven om te kijken hoe ik er anders mee om kan gaan."


 

 

erik slagt de la reystraat 44 3851 bh ermelo 06 50677701 skype: erik.slagt info@espacio-coaching.nl contact

 
 
   
   

 

 

 

 

justsitdown

 

eXTReMe Tracker